Bloggnorge.com // Annies borg
Start blogg

Annies borg

Reiser og turer, hverdag og grublerier.

Arkiv for: mai, 2013

Brugge og Brüssel

Kategori: Innlegg | 0 kommentarer » - Publiser torsdag 16. mai , 2013 kl. 19:42

Ny tur, og denne gangen var Brugge og Brüssel målet. Avgang fra Rygge flyplass kl.14.00, og etter 2 timers grei flytur så var vi i Brüssel. Nå viste det seg at vi var et stykke i fra «hovedflyplassen» og måtte komme oss inn til sentrum før turen gikk videre til Brugge med tog. Litt stress siden vi ikke kunne ta direktetog fra flyplassen, men det var ikke noe å stresse med, og dessuten var det masse kuer og grønt gress å beskue langs ruten. ;) Vi var vel fremme på hotellet ca. kl. 20.00 på kvelden, med sol og litt vind å melde fra værvarslingen. Vi fant ut at vi ville ut å spise med en gang, og fant oss en grei uterestaurant midt i sentrum av gamlebyen. Servitørene var svært hyggelige, og hadde alltids en morsomhet på lur. Maten var ikke så verst den heller. ;)

grandplace

Vi spiste på Gulden Viles dagen etter, da blåste det så kaldt at vi ville finne oss en lun plass inne. Her kan det være lurt å bestille bord, maten var svært god og de hadde godt med gjester. Det var godt å dele en god flaske hvitvin her, få varmen i kroppen sammen med en lattermild og god stemning.

guldenvlies

 

Denne byen var som tatt ut av en film, det var stemning over alt. Til tross for at vi var litt uheldig med været, så ble det en opplevelsesrik og fin tur likevel.

brugge3

Lokalt øl er ikke å forakte, litt sterkt var det, men det varmet godt. :)

brugsezot

 

 

Her fant vi oss en plass i bakgården på Beergarden terras, en idyllisk plass langs kanalen. «Local tapas made with love», det var jo her vi skulle spist tapas!

beergardenbrugge

Små sjokoladebutikker finnes over alt, og den Belgiske sjokoladen er bare helt nydelig. Jeg hørte et litt morsomt, men samtidig tragisk utsagn i et slankeprogram forleden, damen sa; «Om jeg kunne velge mellom en sjokolade så stor som en mann, eller en virkelig mann, så ville jeg valgt sjokoladen…». Nå kan det ligge mye annet bak en slik uttalelse, men det sier vel litt om hvor hektet man kan bli? ;) For første gang føler jeg meg dessuten litt hektet på en by, det har ikke skjedd før, og Brugge hadde så mye som fasinerte. Det er ikke et spørsmål OM man skal tilbake, men NÅR man skal tilbake. :)

brugge5Det kan nok være greit å få med seg sol og sommer i denne byen også. Det er en rolig by med veldig mange par, det er en litt «hånd-i-hånd-by», og jeg var så heldig at jeg hadde en hånd å holde i, og en å dele dette med. Det er gull verdt!

grandbrugge

Vi var også en tur innom Groeningemuseet, det var en grei opplevelse å ta med seg. Veldig mange religiøse motiver, men mange av bildene var ekstremt detaljrike, og her er det verdt å ta seg en tur.

groeningsmuseet

Etter 2 netter i Brugge gikk turen videre til Brüssel. Her var det mye større forhold, mer støy, mer turister og i det hele tatt et pulserende liv. Jeg skal vel innrømme at det ikke appellerte like godt til meg, men det var helt greit å ta med seg det også. Trangt om plassen, og jeg får en følelse av at jeg vil løpe fra hele greia. Jeg er nok ikke en typisk turist, iallefall ikke den som ønsker å henge med i store grupper. Jeg er en typisk turist i forhold til at jeg elsker å oppleve, se nye ting, beundre, smake, lukte og nyte. Så lever jeg lenge på gode minner etterpå. :)

brussel2

Det var en opplevese å se Grand Place og morsomt å samles rundt Manneken Pis med alle kineserne. :)

grandplace3

mannekenpis

Til slutt havnet vi på Mort Subite, en stemningsfull og lokal bar.

mortsubite

Vi inntok middagen på en tapasbar den kvelden, det er ikke et sted jeg vil annonsere, det var helt ok, men ikke noe mer enn det. Lunsj på Hard Rock tidligere på dagen, og et nytt glass ble med hjem. ;)

hardrockbrussel

 

Annonser

css.php
Driftes av Bloggnorge.com | Drevet av Lykke Media AS | PRO ISP - Webhotell & domene
Denne bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse fra bloggeren. Forfatter er selv ansvarlig for innhold.
Personvern og cookies | Tekniske spørsmål rettes til post[att]lykkemedia.[dått]no.