Bloggnorge.com // Annies borg
Start blogg

Annies borg

Reiser og turer, hverdag og grublerier.

Arkiv for: april, 2013

Barcelona

Kategori: Reiser og opplevelser | 0 kommentarer » - Publiser tirsdag 30. april , 2013 kl. 18:50

I februar var jeg i Barcelona for første gang, jeg gledet meg til å oppleve denne storbyen og spesielt til litt sol og varme. Sol ble det, men ingen varme. Det ble faktisk så kaldt at vi måtte ut å handle oss varme klær. Nå har Barcelona en hel drøss av butikker, så det var jo nærmest en fornøyelse å handle, jeg er vanligvis ikke glad i shopping, men der ble jeg litt blendet.

Vi bodde midt i hovedgaten Las Ramblas, det er en 2 km lang gågate som starter på Plaza de Cataluña og går hele veien ned til sjøen ved havneområdet. Her går det avstikkere til det Gotiske kvarteret, til flotte sidegater med restauranter av alle slag og selvsagt butikker, en perfekt beliggenhet.

For å se mest mulig på kortest mulig tid, valgte vi en hopp-av-og på-busstur, genialt! Om det bare er noe du ønsker å se fra vinduet, så er det bare å bli på bussen til neste stopp, eller neste, eller neste… Altså, du går av der du ønsker, og hopper på igjen der du ønsker. Det går to busser, en rød og en blå, en på hver side av byen. Vi valgte oss den røde, og denne gangen ble det bare med den, men denne byen skal jo oppleves igjen, så da må den blå prøves. Det vi valgte å se var noen av Antoni Gaudis verk. I løpet av sin karriere tegnet han og fikk oppført en rekke særpregede byggverk og et parkanlegg. Om lag halvparten av bygningene befinner seg i Barcelona. Flere av dem er på UNESCOs verdensarveliste, blant dem kirken Sagrada Familia, som fortsatt er under arbeid, og er planlagt fullført i 2025.

Her kommer noen bilder av disse særpregede og vakre verkene.

Maten må også nevnes, vi likte oss aller best på Taller de Tapas i Las Ramblas. God service, god mat og godt drikke! Prisene var også overkommelige, til tross for at de holdt til midt i smørøyet. ;) Nå utforsket ikke vi så mange andre, men prøvde et par andre, som ikke hadde samme standard. En av dagene spiste vi forøvrig lunsj på Hard Rock Café, og et suvenir-glass ble med hjem.

En langhelg er litt lite i denne byen, men det ga mersmak, og skal helt klart oppleves igjen. Det at byen har både by og strand gjør at den egner seg godt til barnefamilier også, så denne storbyen anbefales på det varmeste.

Annonser

css.php
Driftes av Bloggnorge.com | Drevet av Lykke Media AS | PRO ISP - Webhotell & domene
Denne bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse fra bloggeren. Forfatter er selv ansvarlig for innhold.
Personvern og cookies | Tekniske spørsmål rettes til post[att]lykkemedia.[dått]no.