Bloggnorge.com // Annies borg
Start blogg

Annies borg

Reiser og turer, hverdag og grublerier.

Arkiv for: juli, 2010

Prioriteringsfrihet

Kategori: Innlegg | 4 kommentarer » - Publiser torsdag 22. juli , 2010 kl. 23:25

Jeg tror jeg har funnet opp et nytt ord, og fant iallefall ikke noe bedre ord en «prioriteringsfrihet» for å beskrive. Det har seg slik at jeg har frihet til å gjøre akkurat det jeg vil, reise hvor jeg vil, spise hvor jeg vil og kjøpe hva jeg vil. Problemet er at pengene ikke strekker til, så jeg må altså prioritere. Akkurat det er veldig vanskelig, når man egentlig vil det meste, og har lyst på så mye. Altså; når du har igjen 113 kr på konto, så er det selvsagt brød og pålegg som er viktigst… Men, når man har knekkbrød og ost, så kan man prioritere å gå på kafé, ikke sant? Ja, da er du med, fint! :)

Valget er tatt, men det er ikke dermed sagt at det blir noe enklere. Det er jo ikke gratis å gå på kafé liksom. Så da er man i gang igjen; ostekake eller vaffel? Ostekaken frister, men skal man ha kaffe eller te til, så må det bli vaffel. Og vaffel med jordbærsyltetøy og rømme ER jo godt. Det er bare så forbanna synd at de må friste med den idiotiske ostekaken i tillegg! Det hadde vært så mye enklere hvis det ikke var så mange valg overalt. Utrolig nok fikk jeg igjen hele 65 kr etter at jeg tok det rette valget, og kunne uten å gjøre en mine (kafébetjeningen skulle jo ikke merke noe), spandere vaffel på datter også. :)

I hele sommer har det skjedd enormt mye i distriktet vårt, og da er det igjen tid for å prioritere. Hva skal man være med på, og hva har man råd til? Det er jo fristende å legge til side et par regninger, så man kan få med seg alt – men det er ikke noe alternativ. Derfor er det veldig kjekt å bo nære byen, så får man likevel med seg litt i form av at man hører musikken opp på verandaen. Klart det hadde vært en annen stemning hvis man var DER det skjedde, men det er ikke alltid det går. Tilskuer på verandaplass er ikke så aller verst det heller. :)

Til tross for dårlig økonomi har jeg så langt hatt en veldig fin sommer, med flere opplevelser som ikke har kostet skjorta. Nå skal jeg en uke til Sørlandet, etter det blir det en langhelg på Notodden – blir det igjen noen kroner så får jeg meg kanskje en helgetur til, men det gjenstår å se.

De som hevder at penger ikke betyr noe, de har nok aldri opplevd å prioritere… Kanskje betyr de ikke noe, men jammen er de kjekke å ha! :)

Annonser

Øyeblikk

Kategori: Innlegg | 0 kommentarer » - Publiser fredag 9. juli , 2010 kl. 02:01

Et øyeblikk

ta vare på det

det kommer aldri igjen…

Legg det i en usynlig boks

hent det  frem

som en gammel god venn…

Et øyeblikk er viktigere enn du tror

ikke hast forbi

la det sette spor…

Det kommer dager du vil minnes

og smile i ditt sinn

da er det så viktig at det finnes…

De små øyeblikk

de du var tilstede i

din egen historikk…

@nnie

Annonser

css.php
Driftes av Bloggnorge.com | Drevet av Lykke Media AS | PRO ISP - Webhotell & domene
Denne bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse fra bloggeren. Forfatter er selv ansvarlig for innhold.
Personvern og cookies | Tekniske spørsmål rettes til post[att]lykkemedia.[dått]no.