Bloggnorge.com // Annies borg
Start blogg

Annies borg

Reiser og turer, hverdag og grublerier.

I en jungel av sunn mat

Kategori: Innlegg | 0 kommentarer » - Skrevet fredag 1. mai , 2015 kl. 11:57

Det er vanskelig å finne frem i en jungel av sunn mat, av gode tips og «riktige» måter å spise på. Hvor begynner man, uten å bli totalt forvirret? Jeg tenkte at det beste var å finne egne retter som fungerte, men det er heller ikke så enkelt, i alle fall ikke om variasjonen skal bli såpass bra at man ikke går lei. Jeg starter i det små, så tenker jeg at jeg kan utvide etter hvert. Nå går jeg på Noka i tillegg, det vil si at jeg starter dagen med en Noka-shake, så må jeg etter hvert kutte ut det, og finne gode erstattere. Målet mitt er å kutte ut sukker helt, spise gode ting slik at kroppen ikke skal savne sukker, så får vi se om jeg klarer det med tid og stunder. Nå er jeg i alle fall i gang, og jeg tenker at det ikke er noen vei tilbake. :)

Jeg håper at kroppen skal kjennes lettere med et sunt kosthold, og at kanskje migrenen vil være mindre hissig, det hadde vært befriende.

Jeg legger ut oppskrifter på gode og sunne måltider fortløpende. Det første er Glasert kylling med couscous.

6469

 

2-3 ( 100g ) kylling tenderloins/filèt
olje, til fett
2 små løk, finhakket
1/3 kopp couscous
2 ts mykt brunt sukker
3 ss rødvinseddik
8 cherrytomater
Litt rucola

Fremgangsmåte
Trinn 1, kutt kylling i små biter. 
Fukte en stekepanne med olje og varme. 
Når den er varm, legg i kylling og løk. 
Kok i ca 5 minutter til kyllingen er brunet.

Trinn 2, legg couscous i en bolle og hell kokende vann over. 
Dekk til og la stå i 5 minutter .

Trinn 3, Tilsett sukker og eddik til kyllingen og litt mer olje om nødvendig. 
Kok i 4-5 minutter til kyllingen er mør .

Trinn 4 Rør inn tomater. Kok i 2-3 minutter til alt er mørnet.

Server gjerne med et godt grovt brød til.

Velbekomme!

Energi: 2040kJ . kalorier: 488cal . protein: 32g . Fett : 14g . – Mettede : 2g . karbohydrater: 60g . – Sukker : 22g . Dietary Fiber : 9g . natrium : 100mg . kalsium : 110 mg . jern: 3mg

 

 

Annonser

css.php
Driftes av Bloggnorge.com | Drevet av Lykke Media AS | PRO ISP - Webhotell & domene
Denne bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse fra bloggeren. Forfatter er selv ansvarlig for innhold.
Personvern og cookies | Tekniske spørsmål rettes til post[att]lykkemedia.[dått]no.