Bloggnorge.com // Annies borg
Start blogg

Annies borg

Reiser og turer, hverdag og grublerier.

Prioriteringsfrihet

Kategori: Innlegg | 4 kommentarer » - Skrevet torsdag 22. juli , 2010 kl. 23:25

Jeg tror jeg har funnet opp et nytt ord, og fant iallefall ikke noe bedre ord en «prioriteringsfrihet» for å beskrive. Det har seg slik at jeg har frihet til å gjøre akkurat det jeg vil, reise hvor jeg vil, spise hvor jeg vil og kjøpe hva jeg vil. Problemet er at pengene ikke strekker til, så jeg må altså prioritere. Akkurat det er veldig vanskelig, når man egentlig vil det meste, og har lyst på så mye. Altså; når du har igjen 113 kr på konto, så er det selvsagt brød og pålegg som er viktigst… Men, når man har knekkbrød og ost, så kan man prioritere å gå på kafé, ikke sant? Ja, da er du med, fint! :)

Valget er tatt, men det er ikke dermed sagt at det blir noe enklere. Det er jo ikke gratis å gå på kafé liksom. Så da er man i gang igjen; ostekake eller vaffel? Ostekaken frister, men skal man ha kaffe eller te til, så må det bli vaffel. Og vaffel med jordbærsyltetøy og rømme ER jo godt. Det er bare så forbanna synd at de må friste med den idiotiske ostekaken i tillegg! Det hadde vært så mye enklere hvis det ikke var så mange valg overalt. Utrolig nok fikk jeg igjen hele 65 kr etter at jeg tok det rette valget, og kunne uten å gjøre en mine (kafébetjeningen skulle jo ikke merke noe), spandere vaffel på datter også. :)

I hele sommer har det skjedd enormt mye i distriktet vårt, og da er det igjen tid for å prioritere. Hva skal man være med på, og hva har man råd til? Det er jo fristende å legge til side et par regninger, så man kan få med seg alt – men det er ikke noe alternativ. Derfor er det veldig kjekt å bo nære byen, så får man likevel med seg litt i form av at man hører musikken opp på verandaen. Klart det hadde vært en annen stemning hvis man var DER det skjedde, men det er ikke alltid det går. Tilskuer på verandaplass er ikke så aller verst det heller. :)

Til tross for dårlig økonomi har jeg så langt hatt en veldig fin sommer, med flere opplevelser som ikke har kostet skjorta. Nå skal jeg en uke til Sørlandet, etter det blir det en langhelg på Notodden – blir det igjen noen kroner så får jeg meg kanskje en helgetur til, men det gjenstår å se.

De som hevder at penger ikke betyr noe, de har nok aldri opplevd å prioritere… Kanskje betyr de ikke noe, men jammen er de kjekke å ha! :)

Annonser

Kommentarer

 1. siw sier:

  Kommer gjerne opp en kveld å hører på musikken..så kan du ta inngangspenger av meg..eller jeg kan lage ei ostekake og ta med. ;) (og vin)

 2. Annie sier:

  Åhhh, du er god du! :)

  Inngangspenger kan du bare glemme, ordner du ostekake så skal jeg fikse vin. (Er det noe godt sammen forresten? Hehe)

 3. siw sier:

  Tar bare med osten jeg..det høres bedre ut! :)

 4. Annie sier:

  Hehehe, ja, det gjorde faktisk det! ;)

css.php
Driftes av Bloggnorge.com | Drevet av Lykke Media AS | PRO ISP - Webhotell & domene
Denne bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse fra bloggeren. Forfatter er selv ansvarlig for innhold.
Personvern og cookies | Tekniske spørmål rettes til post[att]bloggnorge.[dått]com.